جوشکاری فایبر گلاس
جوش فایبر گلاس متشکل از ترکیب انواع الیاف شیشه آغشته شده به رزین پلی استری یا ونیل استری می باشد که با توجه به شرایط عملکردی جوش ، تعداد الیاف نوع چیدمان الیاف ، نوع رزین و ابعاد جوش انتخاب و استفاده می گردد. به دست آوردن دانش فنی مورد نیاز جهت انتخاب متریال مناسب و محاسبات مکانیکی مورد نیاز جهت عملکرد صحیحی جوش فایبر گلاس نیازمند تجربه بالا و تخصص می باشد.
موارد کاربرد :
در بسیاری از صنایع اعم از صنایع نفت ، گاز ، پالایش و پتروشیمی ، فولاد سازی و آب و فاضلاب استفاده از تجهیزات بتنی ، و فلزی جهت نگهداری و انتقال سیالات خورنده نظیر انواع اسید ، انواع سیالات قلیایی و پساب های صنعتی استفاده می گردد که این تجهیزات به دلیل فرسودگی در گذر زمان ، ضربه های تصادفی ، فشار بالا و یا سایر دلایل دچار خوردگی می گردند که این موضوع باعث از دسد دادن یکپارچگی و آسیب دیدگی تجهیزات شده و صنایع را دچار مشکلاتی از قبیل نشتی ، کاهش چشمگیر استحکام ، قطع جریان و … می کنند. از آنجا که در اغلب موارد جایگزینی این تجهیزات نیازمند صرف هزینه های گزاف و زمان طولانی می باشد لذا استفاده از جوش فایبر گلاس یا تعمیرات کامپوزیتی گزینه ای بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
همچنین در زمانی که دو لوله از جنس فایبر گلاس یا همان GRP بخواهند به یکدیگر متصل گردند نیز از جوش فایبر گلاس استفاده می گردد.
روش های تعمیرات کامپوزیتی یا جوش فایبر گلاس به دو نوع اصلی تقسیم می گردد :
الف : لاینینگ یا پوشش درونی Lining
ب : کوتینگ یا پوشش بیرونی Coating
نکته : در زمان هایی که فشار کاری بالا می باشد به عنوان مثال اتصال دو لوله به یکدیگر یا نصب فلنج بر روی مخزن و یا کاربرد های مشابه استفاده همزمان از جوش فایبر گلاس داخلی و بیرونی توصیه می گردد.
جوش داخلی فایبر گلاس یا Lining :
با اعمال جوش داخلی یا پوشش داخلی بر روی تجهیزات آسیب دیده بتنی و فلزی و کامپوزیتی که مستقیما با مواد شیمیایی و خورنده در تماس هستند عمر مفید را می توان به میزان قابل توجهی ارتقا داد . این روش برای تجهیزات مکانیکی ، سیستم های پایپینگ ، مخازن ، سطوح بتنی و فلزی فونداسیون ها و … بسیار توجیه پذیر است.
جوش بیرونی فایبر گلاس یا Coating :
استفاده از روکش FRP بر روی سطوح خارجی تجهیزات پلیمری میتواندد مقاومت مکانیکی این تجهیزات را به میزان چشمگیری افزایش دهد. همچنین در زمانهایی که دسترسی به داخل تجهیز وجود ندارد از جوش بیرونی استفاده می شود.
روشهای اعمال پوشش های FRP یا جوش فایبر گلاس :
جوشکاری فایبر گلاس یا اعمال پوشش های GRP – FRP از روشهای مختلفی امکانپذیر است که برخی از آنها عبارتند از : لایه گذاری دستی یا Hand Lay Up ، جوشکاری پاششی به وسیله دستگاه Spray Gun
در اینجا جوشکاری به روش دستی یا Hand Lay up توضیح داده می شود:
این روش به دلیل هزینه تمام شده پائین و رسیدن به سطوح یکنواخت و همچنین دسترسی به استحکام مکانیکی بالاتر به یک روش ترجیحی برای اکثر مجریان تبدیل شده است. برای جوشکاری به روش دستس ابتدا آماده سازی سطح انجام می شود سپس جوشکاری فایبر گلاس بر اساس دستورالعمل های اجرایی صادر شده توسط مهندسین شرکت تابان کامپوزیت کوشا انجام می گردد.
شرکت تابان کامپوزیت کوشا با در اختیار داشتن کاکنانی ماهر و مهندسانی با تجربه برای اجرای کلیه سفارشات جوشکاری فایبر گلاس آمادگی دارد.
راه های ارتباطی شرکت تابان کامپوزیت کوشا :
tabancomposite@gmail.com
09176179172 – 09170652546
07191011556 – 07191011591 – 07136359302
آدرس :
کارخانه : شیراز شهرک بزرگ صنعتی – بلوار پژوهش شمالی – خیابان 252
دفتر مرکزی : شیراز پارک علم و فناوری فارس ساختمان نفت ، گاز و پتروشیمی واحد 5005